Vrienden door dik en dun


Vrienden door dik en door dun

Wanneer je goed bevriend bent met iemand, weet je intuïtief wanneer hij of zij een knuffel, een helpende hand of een luisterend oor nodig heeftAls we door een moeilijke periode in ons leven gaan rekenen we er op dezelfde manier op dat andere mensen ons te steunen bij een verlies, bij ziekte en andere tegenslagen, of ze nu groot zijn of klein. Een goede vriend zijn betekent dat we er niet alleen moeten zijn als andere mensen ons nodig hebben, maar dat we ook moeten meeleven met feestelijke gebeurtenissen en overwinningen..
Met wie zouden onze vrienden anders het feest van hun promotie, diploma-uitreiking, huwelijk en goed nieuws willen vieren dan met de mensen van wie ze houden? Toch kan het afhangen van wat er op zo’n moment in ons leven gebeurt, zodat het ook in goede tijden soms moeilijk is om er voor onze vrienden te zijn. We kunnen het zo ontzettend druk hebben dat we helemaal vergeten hier tijd voor vrij te maken.
Of we kunnen zodanig op onze eigen problemen gefocust zijn, dat we misschien helemaal geen zin hebben in een feestje met onze vrienden. We nemen waarschijnlijk hun vreugdevolle momenten voor kennisgeving aan, waarbij we er vanuit gaan dat het oké is als we er vooral in slechte tijden voor hen zijn. Goede vrienden zijn betekent echter ook dat je er voor elkaar bent in goede tijden. Succes en geluk kunnen leeg aanvoelen als er niemand is om het mee te delen en wie kunnen dat nu beter dan onze goede vrienden?
Het vrijmaken van tijd in ons drukke dagelijkse leven om de gelukkige momenten van onze vrienden mee te vieren is een schitterende manier om ze te laten zien dat je om ze geeft. Door ons graag uit te nodigen bij hun festiviteiten laten onze vrienden op allerlei manieren zien dat ze ook om ons geven. Het zijn tenslotte de mensen van wie we houden die ze mogen toezingen op hun verjaardag, bij de geboorte van een baby of die de champagnefles mogen helpen opentrekken als ze een mijlpaal bereiken.
De volgende keer dat een vriend of vriendin graag wil dat je zo’n moment bijwoont, voel je dan vereerd dat hij of zij eraan heeft gedacht om je te vragen. Gezamenlijk kunnen jullie zijn of haar geluk vieren en jullie vriendschap verrijken.